Nagykanizsa

2007.01.31. 03:29

Minta-tanfolyam

Nagykanizsa - Informatikai, illetve kommunikációs és eladástechnikai képzés indult tegnap a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házban felnőttek számára.

Sámel József

- A program több elemből tevődik össze, elsőként az intézmény munkatársai szereztek jártasságot a felnőttképzés szervezésében és lebonyolításában - így Farkas Tibor, a kiskanizsai művelődési ház vezetője. - Ezzel együtt a tárgyi feltételeket is biztosítottuk, a képzőhelyek mindegyikén 8-8 munkaállomást alakítottunk ki, számítógépekkel, nyomtatókkal, projektorral. A pályázat részét képezte egy minta-projekt lebonyolítása is, melynek keretében 8-8 fő vehet részt a 180 órás informatikai, illetve kommunikáció és eladástechnikai tréningen. A jelentkezőket főként álláskeresők köréből válogattuk ki, de akad olyan is, akinek éppen a munkahely megtartása miatt volt szükséges az új ismeretek elsajátítása.

Farkas Tibor hangsúlyozta: a jövőben több felnőttképzési tanfolyamot is szeretnének indítani, hiszen a szolgáltatási paletta bővülése mellett, az intézmény kihasználtsága is optimálisabb lenne. Mindezzel csupán egy probléma van, a képzőhelyek akkreditálása kötelező, ám ez jelentős költségekkel is jár. Az igazgató mindenesetre szeretné elérni, hogy a város önkormányzata támogassa a ház ez irányú elképzeléseit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!