Nagykanizsa

2006.09.14. 02:24

Mária-szoborral gazdagodtak

Nagykanizsa (kv) - Az Újförhénci-hegyen, egész pontosan Bencze Lajos birtokán újra egyházi programra gyűltek össze az érdeklődők. A múlt pénkeken került sor ugyanis a Mária-szobor felszentelésére.

nincs nev

Az újförhénci hegyi gazdák már megszokhatták, hogy egyik társuk, Bencze Lajos birtokán mindig történik valami közérdeklődésre számot tartó dolog.

Így volt ez 2003-ban, a kereszt szentelésekor, aztán két esztendővel ezelőtt a harangláb felszentelésénél, s ugyancsak ilyen dolog történt a mögöttünk hagyott hét végén is, amikor azt a Rómából származó Mária-szobrot avatták, melyet Bencze Lajos kérésére Vaslabán Csaba balatonkeresztúri plébános hozott az Örök Városból.

Péntek délután került sor tehát a litániával egybekötött egyházi szertartásra, mely-nek keretében Fliszár Károly nagykanizsai esperes-plébános, a galamboki Varga Péter plébános, valamint Vaslabán Csaba áldotta meg és szentelte fel az új Mária-szobrot.

- Szeptember 8-ára, Mária születésnapjára időzítettük annak a szobornak a felszentelését, mely a kerítés nélküli birtokomon, közvetlenül az út mellett mindenki számára hozzáférhető - mondta Bencze Lajos hegyi gazda.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!