Nagykanizsa

2006.09.14. 02:25

Akik mindenben benne vannak

Zalakaros (kv) - A fél évszázados múltú Szüreti Mulatságnak néhány éve fontos résztvevője a helyi férfiakból álló Zalakarosi Dalárda.

nincs nev

A közel egy évtizede alakult dalárda pár évvel ezelőtt csatlakozott a karosi szüreti felvonuláshoz, s kocsijukat mindig egyik tagjuk, Nagy Ferenc traktorja vontatja.

A 69. születésnapját szeptember 17-én ünneplő Feri bácsi elmondta: muzeális értékű traktorja 1962-72-ig a galamboki téeszben szolgált, onnan vásárolta háztáji gazdasága számára. Munkára már egyáltalán nem fogja be, évente egy alkalommal, a szüreti felvonuláson használja, arra készíti fel nagy gondossággal.

A fellépőruhába öltözött dalárdások (akik mind borosgazdák) hétvégén is a menet üde színfoltját jelentették, jókedvűen énekelt bordalaikkal, s egyikük, Bazsó János - az idei Város Bora címet is kiérdemlő - vegyes fehér nedűjét szívesen kínálgatva.

A Zalakarosi Dalárda nyáron részt vett a hévízi bordalfesztiválon, tagjai Krakkót is érintő szlovákiai kiránduláson jártak, s már készülnek az október 23-ai műsorukra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!