Murakeresztúr

2010.08.16. 07:07

Keresztúriak a történelmi Magyarország területén

Az idei, immár XI. Keresztúr Nevű Települések találkozóját Székelykeresztúron (Románia) augusztus 5-8. között tartották a szervezők. A fellelhető írásos adatok alapján összesen 42 település viseli a Szent-kereszt (keresztúr) nevét a történelmi Magyarországon.

Szalabán Attila

A rendezvény nagyságát jelzi, hogy 21 település küldötteinek részvételével zajlottak a programok.


Az első nap részeként a vendégek fogadása, a labdarúgás, a Keresztúri Tűz –tábortűz és az elmaradhatatlan muzsika tette meghitté az estet.

Pénteken a harsonás ébresztőt az ünnepélyes zászlófelvonás követte. Az ünnepi istentiszteletet a helyi református templomban tartották.
A nap folytatásaként „Mutassuk Meg Magunk” címmel a résztvevő települések parádés felvonulása, majd Rafai Emil polgármester megnyitója után kulturális programok vették kezdetét. 

Murakeresztúrt a Rozmaring Asszonykórus, A Murakeresztúri Tambura Zenekar és a Zrínyi Kadétok képviselték.

Az utcabálról a Party Boys gondoskodott.

Szombaton főzőverseny, bortermelők vetélkedője, elnökségi ülés, tűzoltó bemutató, nemzetközi néptánc gála majd az est zárásaként PG- Derecske, Bikini koncert és Megatone utcabál volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!