Miklósfa

2016.08.08. 13:58

Lépésről lépésre... - Járdafelújítás Miklósfán

Nagykanizsa – Régi vágya teljesül Miklósfán a Gárdonyi utcában élőknek, hiszen évek óta várták, hogy a házak előtti járdaszakaszt felújítsák.

Pásztor András

A város idei költségvetésében nem sok út- és járdafelújítás szerepelt, ám a miklósfai járdarekonstrukciót annak ellenére támogatta a közgyűlés, hogy komoly anyagi forrásra volt szükség a beruházáshoz.

– A Gárdonyi utca lakói már évek óta szorgalmazták a járdaszakasz felújítását, ami egyébként szakmailag is indokolt volt, hiszen az évek alatt teljesen összetöredezett az aszfaltburkolat – hangsúlyozta Karádi Ferenc alpolgármester.

A Gárdonyi utcában – a nagy meleg ellenére is – jól halad a munka, a mintegy 740 méter hosszú járdaszakaszon még június elején kezdődtek a munkálatok.

Kádár Zoltán (balról), Miszori Béla és Lukács Attila éppen a járda alapját ássa ki, illetve helyezi el a szegélyköveket

– Az utca egyik végén még az alapot készítik az új járdának, míg a másik végén már a tartós járóköveket helyezik el a szakemberek – mondta az alpolgármester, aki hozzátette: külön kérés volt, hogy a járdát pontosan szintezzék, hogy az illeszkedjen a házak kapubejáróihoz. – A helyi lakosok nagyon örülnek a beruházásnak, sokan már nem is hitték, hogy egyszer sorra kerül ez a szakasz.

Karádi Ferenc az út- és járdafelújítások kapcsán elmondta: lépésről-lépésre haladva szeretnék megoldani a legkritikusabb útszakaszokat, ám ezen beruházások komoly forrást igényelnek.

Mint megtudtuk: a miklósfai járdaépítés  közel 20 millió forintba kerül, a beruházást várhatóan szeptember közepére fejezi be a kivitelezést végző cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!