Liszó

2016.09.14. 13:00

Táncoló lányok: A helyi tinédzserek könnyen tanulnak

Liszó – Helyi tinédzser lányokból szerveződött két éve a Liszói Minik Tánccsoport, melynek tagjai nem csak lelkesek, de ügyesek is.

Benedek Bálint

A Szmodics Boglárka, Benczik Viktória, Szörcsök Marianna Janka, Szmodics Flóra és Benczik Laura alkotta csapat vezetője, Vajóczki Rita sok tapasztalattal rendelkezik, hiszen 15 éven át a kanizsai Szan-Dia Fitness SC táncosaként hazai és nemzetközi versenyeken szerepelt sikerrel. A csoportot kezdetben csak felnőttek alkották, ám a gyermekeik is kedvet kaptak a mozgáshoz, így a tapasztalt táncos vezetésével elkezdték a munkát.

Fotó: Benedek Bálint

– A fiatalokkal látványtánc koreográfiákat tanulunk, mindig egy téma köré csoportosítjuk az elemeket – mondta az egy fővárosi cégnél egészségfejlesztéssel foglalkozó Rita. – Most retró slágerekkel színesített gyakorlatokat mutatunk be a falusi és városi rendezvényeken. Korábban volt spanyolos és olaszos dinamikus mozgással fűszerezett műsorunk is. A gyerekek ügyesek, kitartóak és megértik a táncok lényegét.

Fotó: Benedek Bálint

Az edző szerint a tanulás eléggé leterheli az iskolásokat, a tánc viszont nem fárasztja, épp ellenkezőleg, ellazítja őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!