Lispeszentadorján

2017.05.07. 19:00

Kerékpározás nélkül nincs élménytábor

LISPESZENTADORJÁN Az ország egyik legszebb természeti tája található Dél-Zalában, ezért jönnek ide azok, akik a nyaralásukat nem a tengerparton, láblógatva képzelik el.

Gyuricza Ferenc

Többek között ezt mondta lapunknak a dél-zalai kerékpáros élménytáborokat szervező Sport Suli Egyesület elnöke. A civil szervezet a lispeszentadorjáni bicajos bázisból, azaz a Rejtekből kiindulva szervez hosszabb-rövidebb kerékpáros és gyalogos túrákat.

Lorschy András (balról) kerékpáros túrára indul egy budapesti családdal a lispeszentadorjáni Rejtekből Fotó: Gyuricza Ferenc

- Gyakorlatilag már a teljes szezonra foglalt a kapacitásunk, ami egyben azt is jelenti, hogy májustól szeptemberig bezárólag minden héten van valamilyen programunk - mondta Lorschy András. - Ez magába foglal néhány tematikus tábort, azaz lesz életmód- és gyógynövénytáborunk, érkeznek hozzánk csellóművészek és moderntáncosok, ám alapelv, hogy kerékpár nélkül nincs tábor, így legalább egy nap őket is elvisszük biciklizni. Egyébként pedig eleve kerékpáros élménytábornak hirdetjük a programjainkat.

Lorschy András azt is hozzátette: a vendégkörük 90 százaléka Budapestről vagy környékéről kerül ki. A túrák során a régió természeti kincseit, épített örökségét, hagyományát mutatják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!