Lispeszentadorján

2015.03.29. 14:14

A turisták egytizede érkezik kerékpárral

Lispeszentadorján - A szlovén-magyar határ menti térség, Zala és Vas megye, illetve a Muravidék idegenforgalom-fejlesztését szolgálja az az európai uniós program, amelynek vasárnap tartották a zárórendezvényét.

Gyuricza Ferenc

Az 1,3 millió euró értékű projekt részeként többek közt két komplex kerékpáros bázis kialakítása valósult meg, a záró rendezvényt ezek egyikében, a lispeszentadorjániban tartották. A projekt emellett kiterjedt a kerékpáros szolgáltatási hálózat további fejlesztésére, így felmérték a kerékpározható útvonalakat, a térség látványosságait, néprajzi örökségét és programjait is – melyekből tematikus programajánlatokat alakítottak ki –, illetve bővítették a szolgáltatási hátteret.

A projektzáró egy látványos trial bemutatóval zárult, képünkön Hegedűs László többszörös magyar bajnok látható. Fotó: Gyuricza Ferenc

A projektet bemutatók közül Varga Rómeó, a Mura Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársa többek között arról is beszélt, hogy a kerékpáros idegenforgalom a leginkább fejlődő ágazat, ma már az összes turista tíz százaléka kerékpárra ülve járja be a vidéket. Emellett a kerékpáros turista költ is, erre pedig érdemes alapozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!