Letenye

2014.06.13. 06:02

Az adakozók jóvoltából mehetnek az életmentő műtétre

Letenye - Márciusban kezdődött a gyűjtés egy súlyosan beteg Hirschprung-szindrómás 19 éves letenyei fiatal javára.

Mirkó Imre

A gyűjtés indulásáról a Zalai Hírlapban korábban már beszámoltunk.

A ritka betegségben szenvedő Varga Zsolt 35 millió forintba kerülő műtétjének költségét egy amerikai alapítvány állja, ám a családnak a kint tartózkodásra nem futotta.Tóthné Gécsek Ágnestől, Zsolt édesanyjától értesültünk a jó hírről: a kint tartózkodás mintegy 3 milliós költségének nagyrésze az önkéntes segítőknek és az adományozóknak köszönhetően megvan, így ő és fia a jövő héten szerdán elutazhat az Ohioi Cincinattiben lévő gyermekkórházba. Az is nagy segítség, - mondta az anya - hogy a repülőjegyüket itthoni magyarok már kifizették, ugyanakkor sok segítséget kaptak a Magyar Vöröskereszttől és a külföldön élő magyaroktól is.

A segítőknek köszönhetően Varga Zsolt készülhet az életmentő műtétre (Fotó: Mirkó Imre)



A gyűjtés során főleg magánszemélyek adakoztak, utaltak a számlára, de néhány cég is segített, viszont azt kérték, hogy nevüket ne hozzuk nyilvánosságra.

A tervek szerint az amerikai orvoscsoport a vizsgálatokat követően június 23-án végzi el az első operációt, majd augusztus 18-án kerül sor a második műtétre.Zsoltnak már volt műtétje a szerbiai Novi Sad-ban és Magyarországon is, de ezek után állapota sajnos tovább romlott, a fiatalember nagyon lefogyott, így életmentő lehet az USA-ban elvégzendő műtét - értesültünk az édesanyától, aki hálás szívvel mond köszönetet minden adakozónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!