Lenti

2016.10.03. 13:23

Könyvtári napok

Lenti – Tegnap kezdődött el az országos könyvtári napok rendezvénysorozata.

Korosa Titanilla

A helyi közművelődési intézmény, valamint a környékbeli könyvtárak is számos programmal készült erre a hétre. Tegnap Lentiben tartottak kézműves foglalkozást, de hasonló tevékenység várja a héten Pákán és Csömödérben is a gyerekeket. Több kiállítás is várja majd a látogatókat, kedden Lentiben Tánczos György festőművész tárlata nyílik meg, míg Tornyiszentmiklóson Simon Balázs fotóit tekinthetik meg a művelődési házban.

Lentiben szerdán Lelkes András természetvédelmi őr és Kovács Tünde természetjáró, fotós tart előadást a középiskolásoknak Képek, versek, történetek címmel, Csider Sándor költő pedig játékos verses foglalkozásra várja az általános iskolás csoportokat Gyere velem álomútra! címmel. A rendezvény kapcsán hirdették meg a könyvtárak a Kedvenc mesém, mesehősöm, illetve a Kedvenc állatom című rajzpályázatokat is.

A legjobb beérkező munkákból több helyszínen is kiállítás nyílik majd. Pénteken Tornyiszentmiklóson könyvtárhasználati órát is tartanak az óvodásoknak, majd a hét utolsó napján a hagyományos könyves vasárnapra kerül sor. A program zárásaként vasárnap Lentiben a Napvirág bábcsoport tart előadást, amit interaktív foglalkozás követ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!