Lenti

2015.03.31. 17:49

Digitális freskó Pál Pétertől

Lenti - A nyelvtörés határát súroló sorokkal tarkított, jó kedélyű verseket olvashatunk a lendvai Pál Péter Digitális freskók című kötetében, amit kedden mutattak be a városi könyvtárban.

Korosa Titanilla

A 17 éves szerző számos szavalóverseny győztese, díjazottja első verseskötetét hozta el a lenti közönségnek. Írásainak hátterében érzékeny, hol szertelen, hol pedig nagyon szelíd fiatalember nyugtalan világa bontakozik ki. Számára a vers és a poézis jelenti a menedéket. A kötet tartalma változatos, több stílus, modern és klasszikus írások is megjelennek benne.

Szemes Péter irodalomtörténész (balra), Pál Péter a kötet szerzője és Bence Lajos muravidéki költő a verseskötet bemutatóján. Fotó: Kósa Róbert

A kötet és benne a programvers is viseli a Digitális freskók címet. Az érdekes címválasztásban is visszaköszön az új, modern világ és a régi, klasszikus irodalom találkozása. A fiatal szerző számára a vers maga a legnagyobb ihlet. Mint mondta, szerinte nem kell külön indíttatás a versíráshoz, csak papírra vetni a könnyed gondolatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!