Lenti

2015.01.17. 19:01

Szálloda épül, négy csillaggal Lentiben (x)

Lenti – A település eddigi történetének legnagyobb önkormányzati beruházása kezdődött el tegnap ünnepélyes keretek között, egy négycsillagos szálloda alapkőletételével.

Korosa Titanilla

Elhangzott: a hotel megvalósulásával Lenti egy kategóriával feljebb kerül majd a fürdővárosok rangsorában.

A kilencvennégy szobásra tervezett, komplex szolgáltatásokkal rendelkező szállodának a gyógyfürdő melletti terület ad majd helyet. A több mint hárommilliárd forint összértékű beruházás a fürdő bővítését is magában foglalja. A fejlesztés megvalósulásával mintegy 50 fővel bővül a foglalkoztatottak száma a településen.

– A lenti gyógyfürdő olyan turisztikai adottság, ami jelentős célponttá válhat a wellness-, valamint az egészségturisták számára is – mondta Horváth László, a város polgármestere. – Az ide érkező vendégek magasabb színvonalú szolgáltatásokra tartanak igényt, de magasabb kategóriás szálláshelyekkel nem állunk jól.

– Helyben, valamint a város hatvan kilométeres körzetében, magyar területen egyelőre nem található magasabb kategóriás szálláshely – folytatta Horváth László. – Ezért a turisták között azok a célcsoportok, amelyek tagjaira a magasabb költés, illetve a hosszabb tartózkodási idő is jellemző, kevésbé keresik fel a településünket. Pedig a lenti fürdő, és a Szent György Energiapark lehetőséget adna nekik is a megfelelő pihenésre. Ezért is vált szükségessé egy magasabb igényeket is kielégítő szálláshely megvalósítása, amire eddig nem volt lehetőségünk.

A tegnap útjára indított turisztikai beruházás részeként a város gyógyfürdője egész évben használható élménymedence térrel, benne két élmény- és két integrált gyerekmedencével, valamint óriáscsúszdával is bővülni fog. Kutfej Attila, a leendő szállodát is üzemeltető Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója az ünnepélyes alapkőletételen arról beszélt, hogy a fürdő fejlesztésével a magasabb költési hajlandóságú vendégek mellett a fiatal látogatók érkezésére is számítanak, hiszen akik kedvelik az élményelemeket, már nem csak nyáron, hanem egész évben felkereshetik a létesítmény szolgáltatásait.

A munkálatok megkezdéséről Szabó Lajos, a kivitelező cég elnöke elmondta, hogy munkatársai már elkezdték felmérni a területet, néhány héten belül pedig érkeznek a munkagépeik, hogy elkezdjék a feltárási munkákat. Megtudtuk: a szálloda építését, valamint a fürdő bővítését egy időben végzi majd a kivitelező azért, hogy a megvalósítás szoros, 300 napos határidejét tartani tudják.

Az eseményen részt vett Csepreghy Nándor helyettes államtitkár is, aki hangsúlyozta: a lenti szálloda-beruházás támogatása azt mutatja, hogy a kormány komolyan veszi a vidékfejlesztést.

– Sikeres Magyarország csakis úgy képzelhető el, ha sikeres vidékről és sikeres fővárosról egyformán beszélhetünk – hangoztatta a helyettes államtitkár. – A következő öt évben, 2020-ig 12 ezer milliárd forint fejlesztési forrást lesz lehetőségünk felhasználni, ebből a zalai településekre elkülönített összeg 24 milliárd forint. A turisztikai ágazat a statisztikák szerint mintegy kétszázezer családnak biztosít megélhetését Magyarországon, de a következő időszakban létrejövő fejlesztéseknek köszönhetően ez a szám tovább emelkedhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!