Lenti

2014.10.09. 14:35

Gyökeret verhet a sportturizmus Lentiben

Lenti - Európai szintű, többfunkciós sportcsarnok és tekepálya építését tervezi a város vezetése.

Korosa Titanilla

A Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskolában a tornacsarnok bővítésével nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas, európai szintű többfunkciós sportcsarnok építése valósulna meg.

- Városunknak nincs adóssága, így teljes erővel a fejlesztésekre koncentrálhatunk. Jó hír számunkra az is, hogy a kormány az uniós forrásokhoz az önrészt a költségvetésből biztosítja - kezdte Horváth László polgármester. Már néhány évvel ezelőtt felmerült annak ötlete, hogy a korábbi nemzetközi vásárnak helyet adó Vörösmarty-iskola tornaterme alkalmas a bővítésre, hiszen a tágas hátsó sportudvar lehetőséget ad arra, hogy egy nagyobb sportberuházás valósuljon itt meg. A Zala Megyei Önkormányzat támogatásával elkészültek az építési tervek is. Mivel költségvetésünket nem terheli adósság, így gondolkodhatunk egy multifunkcionális sportcsarnok megvalósításán.

A sportrendezvényeken túl kulturális programok lebonyolítására is alkalmas közösségi térré válhatna (Fotó: Polgármesteri Hivatal, Lenti)

A jelenlegi tornaterem bővítésével egy olyan többfunkciós létesítmény jönne létre, ami egyaránt megfelelő kézilabda, röplabda, kosárlabda és teremlabdarúgó mérkőzések lejátszására. Helyet kapna még egy nemzetközi mérkőzések lebonyolítására alkalmas négy sávos tekepálya is. Mindez kiegészülne egy korszerű, 1300 fő befogadására képes lelátóval, öltözőkkel, valamint parkolóhelyekkel.

- A tekepálya kiépítése végleges megoldást jelent majd a sportot űzők számára, akik jelenleg a magántulajdonban lévő pályán nem tudják folytatni tevékenységüket. A városvezetés számára megoldandó feladat, hogy a szép eredményekkel büszkélkedő sportágnak méltó helyet biztosítson.

Emellett meghatározó sporttevékenység Lentiben az évek óta fejlődő kézilabda is. A női csapat többször nyert már megyei bajnokságot, és az utánpótlás nevelésre is nagy hangsúlyt fektet Gódor Mihály illetve az egykori válogatott kézilabda-játékos Gódorné Nagy Mariann, az együttes két edzője.

 - A fejlesztéssel lehetőség nyílna arra, hogy a jövőbeni sportolók már kisgyermekként színvonalas körülmények között ismerjék meg a sportágak szépségeit. Egy ilyen létesítmény megalapozná, hogy a sportturizmus gyökeret verjen Lentiben, amihez a megépülő négycsillagos szálloda biztosítaná a sportolók színvonalas elhelyezését. Emellett a tervezett beruházás megvalósításával hozzájutna a település egy olyan fedett létesítményhez, ahol a sportrendezvények mellett kulturális és egyéb programokat is lebonyolítanánk, így a sportcsarnok újabb színtere lehetne a közösségi szórakozásnak - mondta végezetül a Horváth László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!