Lenti

2014.09.04. 12:40

Virágpompában Lenti - Folytatódik az utak és járdák felújítása is

Lenti - Több éve díszítik különféle virágkompozíciók a település közterületeit. Ennek jegyében tavasszal új virágdísszel gazdagodik majd a belváros, amit a Széchenyi téren állítanak fel.

Korosa Titanilla

Ferenczi Róbert a pillangót formázó, idén készült virágkompozíció mellett: közel 40 ezer növényből. Fotó: Kósa Róbert

Közel 40 ezer növényt használnak fel évről évre a Lenti Városgazdálkodási Kft. parkgondozói a pávát, autót, rókát, mosolygós arcot, vagy pillangót formázó virágdíszekhez, valamint az ágyások és a villanyoszlopokon lévő virágtartók beültetésére. A közterületek rendben tartásáról, a folyamatos feladatokról kérdeztük Ferenczi Róbert alpolgármestert.

– A profiltisztítás után végzi az önkormányzat cége a közterületek kaszálását, tisztán tartását, díszítését – kezdte Ferenczi Róbert. – A városban és a településrészeken 52 hektárnyi a kaszálandó terület, ehhez hozzájön a kerékpárutak mellett összesen további két hektárnyi rész, de mindezeken kívül gondoskodnunk kell hét működő, valamint három már nem használt temető kaszálásáról is. Húsz hektárt tesz ki az utak és járdák területe a városban, ezeket gépi söpréssel tartjuk tisztán. A munka megkönnyítése érdekében tavaly seprűgéppel gazdagodott a városgazdálkodási társaság, ezzel a kiemelt szegélyek mentén végzik a tisztítást; de sikerült uniós projekt keretében traktort és önjáró fűnyírót is beszerezni a cégnek.

A közterületek rendben tartása mellett az út-, járda- és kerékpárút-hálózat karbantartását, felújítását is folyamatosan végzik a szakemberek. Ősszel folytatódnak ezek a munkák Lenti-hegyen, az úgynevezett Csibodába vezető úton, illetve a Tölgyfa Pince felé vezető szakaszon, valamint a Hársfa, a Rozmaring és a Kápolnai utcában. De sorra kerülnek a járdák a Táncsics és a Tompa Mihály utcában is, ezeknek a hibáit is kijavítják.

– Mindemellett persze időben fel kell készülnünk a síkosság-mentesítésre is, ennek költségei meghaladják a 25 millió forintot – tette hozzá az alpolgármester.

Címkék#lenti

Ezek is érdekelhetik