Lenti

2014.04.24. 17:28

Alacsony a fizetés

Lenti – Több mint kétmillió forintos pénzmaradvánnyal zárta az elmúlt esztendőt a lenti többcélú kistérségi társulás.

Gyuricza Ferenc

A települési szövetség csütörtöki ülésén fogadta el a 2013. évi zárszámadását. A büdzsé főösszege közel 76 millió forintot tett ki – derült ki a társulás elnöki teendőit ellátó lenti polgármester, Horváth László beszámolójából. Ennek mintegy 95 százalékát fordítják a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat, valamint a központi házi és gyermekorvosi ügyelet működtetésére. A tanácsülésen több beszámoló is elhangzott, így elsőként a központi házi és gyermekorvosi ügyelet feladatait már évek óta ellátó, budapesti székhelyű Emergency Service Kft. ügyvezetője, Rédei József ismertette a betegforgalmi adataikat.

Ebből kiderült, hogy a 2013-as évben szolgáltatásaik igénybevételének körülbelül a fele indokolatlan volt. Beszámolt a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője is, Bujdosóné Bagó Judit többek közt arra hívta fel a tanács tagjai figyelmét, hogy jelentős a fluktuáció az intézményben, ezt elsősorban a szakdolgozók bérezésének tudta be. Úgy vélte: munkatársai fizetése megalázóan kevés, ugyanakkor feladataik nehezek.Farkas Katalin, a tankerület igazgatója pedig arról tájékoztatta a társulás tagjait, hogy a következő tanévre a járás területét illetően intézményi átszervezést nem terveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!