Lenti

2014.04.14. 16:55

A csonti volt a nyerő csali a versenyen

Lenti - Jól indult a szezon a Sárberki-szabad időközpontban, az elmúlt hét végén megrendezett horgászversenyen mind a nevezők számát, mind a kifogott halak mennyiségét illetően elégedetten nyilatkozott a tógazda.

Gyuricza Ferenc

Kovács László elmondta: a 48 nevező jó előjelnek számít a szezon elején, s reményének adott hangot, hogy a folytatás is hasonló lesz.

– Ugyan a horgászok egyharmada semmit sem fogott, viszont aki igen, azoknál igen szép eredményeket jegyezhettünk fel – folytatta. – A kifogott halak össztömege éppen túllépte a 150 kilogrammot, a fogási átlag így 3,13 kiló lett.

A legsikeresebb horgász a helybeli Balogh Ferenc lett, a mérlegelésnél 15,55 kilós fogást jegyeztek fel nála. Utána két lendvai horgász következett, Branko Zver 12 és fél kilós, Leon Tkalec pedig 10,21 kilós eredményt ért el. A versenyen részt vevő horgászok közül többen hat és nyolc kiló közötti mennyiséget fogtak, a középmezőny is igen erősnek bizonyult ezáltal.

A helybeli Balogh Ferenc lett a vasárnapi verseny nyertese. Fotó: Gyuricza Ferenc

– Csontit használtam csalinak, és inkább a darabszámra mentem – árulta el a nyertes horgász. – Szerencsém is volt, mert egymás után több két kilogramm körüli pontyot is sikerült megakasztanom, ezek a mérlegelésnél sokat számítottak. Kárászt és keszeget azonban nem fogtam nagyon sokat, de azért elégedett vagyok a végeredménnyel.

A lenti szabadidőközpontban idén még kétszer rendeznek versenyt, június elején, illetve szeptemberben várják a bizonyítani szándékozó sporthorgászokat.

Ezek is érdekelhetik