Lenti

2010.11.30. 06:34

Szerény keret Lentiben: 1,6 millió forint az ünnepekre 2011-ben

Viszonylag szerény, mindössze 1,6 millió forintos keretet hagyott jóvá a jövő évi állami és városi ünnepek megrendezésére a lenti önkormányzat.

Gyuricza Ferenc

Ebből az összegből nemcsak a március 15-i, augusztus 20-i és október 23-i nemzeti ünnepek költségét biztosítják, de ebből fedezik a Magyar Kultúra Napjára szervezendő műsor, az aradi vértanúk emléknapja, a halottak napja és a Bottyán-nap kiadásait, valamint tovább folytatódik azon helyi hagyomány, mely szerint a közszféra bizonyos ágazataiban – a közigazgatásban, az oktatás- és egészségügyben, illetve a szociális szférában – dolgozók ünnepét is megtartják.

Az 1,6 millió forintos keret egyedül a január 8-ra tervezett város napi fogadás, illetve az ekkor átadásra kerülő önkormányzati kitüntetések és elismerések költségét nem tartalmazza, ennek várható összege nem is szerepelt a képviselők elé került tervezetben. Most először a városrészek rendezvényeire is javasolt költségkeretet az előterjesztés, a nyolcszázezer forintos előirányzatra azonban az önkormányzat nem biztosít külön forrást, annak fedezetét a városrészi keret tartalmazza.

A múlt heti testületi ülésen személyi kérdésekről is döntött az önkormányzat. Eszerint a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. közbeszerzési bizottságába az időközben lemondott Nógrádi László helyett Horváth László polgármestert delegálja a város, s ugyancsak ő képviseli a jövőben Lentit a Zalaispa Hulladékgazdálkodási Társulás tanácsába. Akadályoztatása esetén utóbbi szervezetben helyettesítését Héra József, a pénzügyi és városfejlesztési bizottság elnöke látja el.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!