Lenti

2010.06.18. 02:29

Ministránsok a pályán

Nemcsak a templom falai között lehet Istent szolgálni, de akár a futballpályán is - mondta Páli Zoltán csesztregi plébános, amikor a minap a településen rendezték meg a szombathelyi egyházmegye ministránsainak hagyományos labdarúgótornáját.

Gyuricza Ferenc

 

- A ministránsok focitornájának apropóját az a gondolat adta, hogy szerettünk volna a gyerekek számára lehetőséget biztosítani egyfajta közös tevékenységhez - mondta Páli Zoltán. - Fontosnak tartjuk, hogy a ministránsok ne csak a templom falain belül legyenek együtt, hanem szabadidős együttlét során is ismerkedjenek, barátkozzanak egymással. A másik fontos szempont a sport, a testmozgás népszerűsítése volt számunkra, s ehhez azért a labdarúgást választottuk, mert az nemcsak a fiatalok körében népszerű, de a papok között is sokan vannak, akik annak idején amatőr játékosként szintén futballoztak. Volt olyan paptestvérünk, aki maga is részt vett a csapatok felkészítésében, ám a legtöbb helyen ezt a fontos feladatot a helyi általános iskolák pegadódusai végezték el.


A csesztregi tornán részt vett dr. Veres András szombathelyi megyés püspök is, aki nemcsak köszöntötte a részt vevő csapatokat, hanem az eredményhirdetésnél is közreműködött. A bajnokságot ugyan a szentpéterfaiak nyerték - egy évig így náluk lesz a vándorkupa -, ám a zalaiaknak sem kell szégyenkezniük, hiszen a házigazdák révén az ezüstérem nekik jutott. A harmadik helyet a szentgotthárdi csapat szerezte meg. A mérkőzéssorozat gólkirálya a szentpéterfai Varga Barnabás lett, akit az egyházmegye főpásztora külön is megjutalmazott.

- Nagyon jó hangulatban zajlott a torna - tette még hozzá Páli Zoltán. - Ehhez a helyi hívek vendégszeretete is hozzájárult, hiszen a csesztregiek süteményekkel kedveskedtek a csapatoknak. Az összefogás tehát nemcsak a ministránsok között mutatkozott meg, de a felnőttek is kivették részüket a torna sikeréből.


A ministránsok egyházmegyei labdarúgótornáját ez évben már negyedik alkalommal rendezték meg, ebből háromszor volt Csesztreg a házigazda. A résztvevők a mérkőzések előtt közös szentmisén vettek részt, ezt az adott nap egyházi ünnepe apropóján Jézus Szíve litániával Páli Zoltán nyitotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!