Lenti

2010.03.23. 07:29

Május elsején nyit a termálfürdő Zalaszentgróton

Négy hónapos szünet után, május elsején nyitja meg kapuit a Szent Gróth termálfürdő Zalaszentgróton. A képviselő-testület a legutóbbi ülésén meghatározta az üzemeltetés kereteit.

Sámel József

Amint azt korábban megírtuk, a város önkormányzata decemberben döntött arról, hogy gazdasági okokra hivatkozva év elejétől április végéig bezárja a termálfürdőt. Így történt ez tavaly is, igaz, akkor csak három hónapos volt a leállás. Idén május elsején nyit a létesítmény, mely délelőtt 10-től 19 óráig fogadja majd a fürdőzőket. Az elképzelések szerint kezdetben csak a fedett fürdő üzemel majd, az időjárás függvényében később nyit a szabadtéri részleg.


A képviselő-testület meghatározta a minimális személyzeti létszámot, az ügyvezetőn kívül (e státusra pályázatot írnak ki) négy gépészt alkalmaznak, akiknek feladatuk lesz az éjszakai biztonsági és vagyonvédelmi feladatok ellátása is. Mellettük két-két úszómester, pénztáros, illetve ruhatáros, s egy udvaros végzi majd a fürdővel kapcsolatos munkákat. A bérkiadás a számítások szerint 2,1 millió forint lesz havonta, amit a remények szerint a munkaügyi központ bevonásával tudnak majd csökkenteni. A személyzetet egyébként április 26-tól alkalmazzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!