Lenti

2009.09.24. 06:22

Nem csak a nagy forgalom hibája - Újraaszfaltozzák az utat

Lenti - Garanciális útjavítások keretében a nagy forgalom miatt erősen nyomvályúsodott Petőfi út Széchenyi tértől a vasúti átjáróig tartó szakaszát újraaszfaltozzák.

nincs nev

A mintegy fél kilométeres szakaszt néhány éve, a 7538-as út részleges rehabilitációja során újították fel, ám rövid időn belül jelentős gyűrődések alakultak ki rajta. Az út kezelője, a Magyar Közút Kht. a kivitelezőt kötelezte a munkák újbóli elvégzésére.


Nem csak a hibát javítják ki, teljes szélességben aszfaltoznak
Fotó: Gyuricza Ferenc

- Az ötéves garanciális felülvizsgálat során megállapítást nyert, hogy a burkolat erőteljesen nyomvályúsodott - magyarázta Schlemmer Tamás osztályvezető . - A beruházással korábban megbízott vállalkozástól kértük, hogy a garanciális kötelezettsége terhére javítsa ki.

A nyomvályúsodásban nyilván az is közrejátszott, hogy az említett úton jelentős kamionforgalom haladt végig, ám ilyen mértékű, közel tíz centiméteres mélyedéseknek ez esetben sem lett volna szabad keletkezniük. A közútkezelő ahhoz is ragaszkodott, hogy ne csak a nyomvályúkat tüntessék el, hanem teljes szélességben aszfaltozzák le az érintett szakaszt, az M70-es autóút országhatárig tartó szakasza és a muravidéki autópálya megépítése ugyanis lehetővé tette, hogy a tranzitforgalmat a Petőfi útról kitiltsák, így az említett probléma várhatóan nem lép fel újra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!