Lenti

2009.05.05. 02:29

Szezonnyitó versenyek

Gutorfölde, Lendvadedes (gyf) - Május beköszöntével a Lenti környéki vizeken is kezdetét vette a horgászszezon. A hosszú hét végén több halfogó versenyt rendeztek.

Gyuricza Ferenc

Gutorföldén a horgászat mellett a főzőtudományukkal is bizonyíthattak a helyiek, illetve a környékről odalátogatók. A víztározónál megrendezett program iránt volt is érdeklődés, rengetegen megfordultak ott, de több tucatnyian vállalkoztak a versenyzésre is. Az ízek világában a helybéli Büki Péter jeleskedett a legjobban, pirított burgonyával feltálalt vadpörköltje mindenki tetszését elnyerte. Halfogásban egy iklódbördőcei férfi teljesített a legjobban, Király Győző horgára kilenc kilónyi hal akadt. A versenyen a férfiak mellett egy hölgy is részt vett, a budapesti Varga Anikó sem vallott szégyent a három és fél kilós teljesítményével, míg a gyerekek közül a legjobban Rétyi András szerepelt.

Lendvadedesen szintén május elején tartják az első versenyt, az idén 32 felnőtt és ifjúsági, illetve tíz gyermek mérte össze tudását. A felnőtteknél a lendvai Zver Iván bizonyult a legjobbnak, második helyen a lenti Schrettner Szabolcs végzett, az ifjúságiaknál a reszneki Kulcsár Lászlónak kedvezett leginkább a szerencse, a gyermekeknél pedig Bundics Martin teljesített ezúttal a legjobban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!