Lenti

2006.09.07. 02:26

Nemcsak esztétikus, de biztonságos is

Lenti (gyf) - Új esőbeálló fülkét helyeztek el a napokban a Vörösmarty úti buszmegállóba a Város-üzemeltető Kht. munkatársai. A törésbiztos üvegből készült szerkezet félmillió forintba került.

nincs nev

A beruházás egy többéves program részét képezi, melynek során a legfrekventáltabb helyeken, ott, ahol azt a közlekedésbiztonsági vagy esztétikai szempontok megkívánják, folyamatosan lecserélik a régi fa házikókat. Az első törésbiztos üvegből készült esőbeállót a máhomfai városrészben helyezték el, s a biztonságosabb közlekedés miatt ezen a helyszínen megváltoztatták a forgalmi rendet. Ezt a Bánffy úti megálló követte, ahol többnyire általános iskolás- és óvodáskorú gyermekek, illetve a szüleik, kísérői teszik ki a fel- s leszálló utasközönséget, de a mumori városrész újonnan kiépített buszmegállóját szintén felszerelték már.

- A program a Vörösmarty úton, az ottani általános iskola és óvoda mellett folytatódik - magyarázta Ferenczi Róbert, a pénzügyi és városfejlesztési bizottság tagja. - Ezt követően a Sugár úton helyezünk el hasonló, törésálló üvegből készült esőbeállókat, melyek ára a kiépítés költségeivel együtt darabonként félmillió forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!