Lenti

2006.09.14. 02:27

Nélkülözhetetlen eszközöket vettek

Bázakerettye (kv) - A Dél-Zala Murahíd Letenye Többcélú Társulás közel 30 millió forint értékű eszközbeszerzéssel fejleszti a kistérség nevelési-oktatási intézményeit.

nincs nev

A kistérségi iroda vezetője, Korcsmáros Krisztián arról is beszámolt, hogy a beruházás egy nyertes pályázat révén valósulhatott meg. Az elkövetkező hetekben a kistérség iskolái, óvodái megkapják azokat az eszközöket, amelyeket az előzetes igényfelmérés során a polgármesterek és intézményvezetők kértek. Az általásos iskolák esetében elsősorban új tantermi bútorok, számítás- és elektrotechnikai felszerelések, valamint szaktárgyak oktatásához segédeszközök kerültek megvásárlásra, az óvodák részére rendelt eszközök pedig mozgás- és készségfejlesztéshez, illetve komplex udvari játszóterek kialakításához járulnak hozzá. - Az intézmények által kért eszközök mellé minden iskolába és óvodába biztosítjuk a logopédiai és gyógytestnevelési szakszolgálati feladat hatékony és színvonalas ellátását szolgáló speciális felszereléseket - ismertette Rostonics László társulási elnök, hozzátéve: ez a fejlesztés követi az előző évben beindított kistérségi gyógytestnevelési és logopédiai ellátást, mely az idei tanévben további egy fő logopédus foglalkoztatásával bővül. - Az iskolai tanévnyitókon az igazgatók örömmel jelentették be, hogy a kistérségi normatíva igényléséből az intézmények közel 30 millió forintos támogatáshoz jutottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!