Lenti

2006.09.14. 02:28

Megújult a felület

Lenti (gyf) - A napokban fejeződött be a Vörösmarty utca aszfaltozása, a 16 és fél millió forint értékű beruházás révén teljes szélességében megújult a burkolat a Kerka-parti város e forgalmas részén.

nincs nev

A felújítást az úttest állapotán túl az is indokolta, hogy a város egyik legforgalmasabb mellékutcájáról van szó, ahol nemcsak intézmények - iskola és óvoda - de tömblakások is találhatóak.

- Néhány éve a Kossuth és Akácfa utak közti szakasszal kezdődött meg a Vörösmarty út burkolatának a helyreállítása, ám akkor még nem állt elegendő forrás rendelkezésünkre ahhoz, hogy teljes hosszban be tudjuk fejezni a helyreállítást - mondta dr. Pál Attila alpolgármester. - Az idei évben egy pályázat révén sikerült a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács támogatását megszereznünk, így az onnan származó pénz - a város önerejével kiegészítve - már elegendő volt ahhoz, hogy az Akácfa és a Sugár út közti szakasz is elkészüljön.

A napokban lezajlott munkálatok során a Colas Dunántúli Zrt. kivitelezéssel megbízott szakemberei teljes szélességében leaszfaltozták az említett szakaszt, majd a hiányzó útburkolati jeleket is felfestették. Utóbbi munkafolyamatot egyébként a város teljes területén elvégezték.

- Biztonságossá kell tenni a közlekedést a városnak ezen a részén is, hiszen nagyon sokan közlekednek erre - sorolta az alpolgármester. - Azzal is tisztában vagyunk, hogy néhány helyen szükség lenne az ilyen szintű felújításra, önkormányzatunk meg is tesz minden tőle telhetőt, ám a lehetőségeink behatároltak. Felállítottunk egy fontossági sorrendet, ezt követjük. Elsőként az intézmények környékét kell rendbe tetetni, s csak aztán jöhet a város többi része.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!