Kultúra

2016.04.18. 15:51

Mesemondo verseny Lentiben

Lenti - Általános iskolások mondtak meséket a városi könyvtárban megrendezett Hetedhét Ország mesemondó versenyen.

Korosa Titanilla

A térség több intézményéből összesen 22 mesemondó állt a zsűri elé a könyvtár hagyományos rendezvényén. Bár a kiírás szerint magyar népmesékkel lehetett indulni a versenyen, voltak, akik műmesét vitték, ám a zsűri emiatt nem marasztalta el a diákokat. Mint azt Vogl Mária zsűrielnök elmondta: az előadott produkciókat értékelték.

Színvonalas előadásokat hallhatott a közönség a mesemondó versenyen. A legjobb helyezést elérő diákok: (b-j) Radóczi Zóra Liza, Gyurica Júlia, Fliszár Mira és Hácskó Bendegúz Fotó: Kósa Róbert

A kisdiákok színvonalas mesemondással rukkoltak elő, nem hiányzott a megfelelő kiállás és a szép, érthető szövegmondás sem, így mindannyian jó értékelést kaptak. A bírálók nehezen döntöttek a pontok sorsáról, a legjobb előadók között csak egy, vagy fél pont volt a különbség.

A versenyzők eredményei: 1. Hácskó Bendegúz (Arany, Lenti),    2. (megosztva)  Gyurica Júlia és Fliszár Mira (Arany, Lenti), 3. Radóczi Zóra Liza (Vörösmarty, Lenti).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!