Kultúra

2016.12.14. 17:39

Legyen élő a kapcsolat

Nagykanizsa – Rendhagyó irodalomórával vette kezdetét MA a Pannon Tükör és az önkormányzat kulturális „minifesztiválja”, a Pannon Pódium, mely holnap folytatódik.

Horváth-Balogh Attila

A Pannon Pódium egy olyan sorozat, mely révén a megújult Pannon Tükör irodalmi folyóirat szerkesztősége az írott szöveg mellett rendezvényekkel, színes kulturális programokkal is kiléphet az olvasók elé. Ennek jegyében a kétnapos rendezvényfolyam nyitányaként három osztálynak tartott rendhagyó irodalomórát tegnap a Batthyány Lajos Gimnáziumban Kaj Ádám, a lap főszerkesztője, Szemes Péter főmunkatárs, valamint Vörös István József Attila-díjas költő, a versrovat vezetője.

Fotó: Horváth-Balogh Attila

– Nagy örömünk, hogy a Pannon Pódium programjaira ezúttal a Pannon Tükör szülővárosában kerül sor, hiszen Pék Pálnak és Czupi Gyulának köszönhetően sok évig itt dobogott a folyóirat szíve – bocsátotta előre Balogh László, a Batthyány Lajos Gimnázium igazgatója, a folyóirat társadalmi szerkesztőbizottságának elnöke. Kaj Ádám pedig hozzátette:

Fotó: Horváth-Balogh Attila

– Fontosnak éreztük, hogy ha a kultúra zászlóshajója lehetünk a megyében, a Muravidéken és törekvésünk szerint országosan is, akkor élő és minőségi kapcsolat alakuljon ki a szerkesztőség és az olvasók közt. Ezért viszünk kulturális rendezvényeket zalai és muravidéki településekre.

Fotó: Horváth-Balogh Attila

A nap folyamán a Halis István Városi Könyvtárban bemutatták a folyóirat legfrissebb számát, majd Szoliva János posztumusz kötetének bemutatójára, illetve pódiumbeszélgetésre került sor a nagykanizsai születésű Balázsovits Lajos színművésszel. A Pannon Pódium keretében a folyóirat szerkesztői holnap a piarista gimnáziumban találkoznak a diáksággal, 17 órakor pedig a Robinson Pizzériában felavatják a Pannon Tükör törzsasztalt. Fél hattól Szakolczay Lajos irodalomtörténésszel lesz  beszélgetés, 19 órától pedig már a Medgyaszay Házban a Nyiratkozások – Sörgyári capriccio című színdarabot tekinthetik meg az érdeklődők Kaj Ádám rendezésében és Kéner Gabriella főszereplésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!