Kultúra

2016.12.18. 08:36

Könyvet kaptak

Nagykanizsa – Mosolygós gyermekekkel telt meg szombaton a kórházkápolna, ahol karácsonyi ünnepséget és ajándékosztást tartottak.

Benedek Bálint

A Nagykanizsa és Vonzáskörzete Sérült Gyermekeiért Alapítvány már 22. alkalommal szervezte meg a karácsonyi összejövetelt, melyen a gyógyult, egészséges gyermekek mellett a betegségük miatt gondozottak is részt vettek.

– Kanizsán érző szívekre és kiváló segítőtársakra találtam, akik azóta is támogatják a nemes kezdeményezést – mondta dr. Baranyi Enikő gyermekorvos, az ajándékozás ötletgazdája. – Kezdetben családias ünnepségeket tartottunk a gyermekosztályon, majd később költöztünk át a kórházkápolnába. Az adományozó kedv és a segítő szándék ebben a rohanó világban sem kopott meg, sőt, nagy érték maradt.

Értéket képviselő ajándékokat kaptak a gyerekek a kórházkápolnában tartott ünnepségen. Balról: dr. Baranyi Enikő, Fonai-Papp András, Lelkó Tamás, Fonai-Papp Ádám és dr. Bárkovics Bonita Fotó: Gergely Szilárd

A gyermekorvos hozzátette: kezdettől fogva értékes könyveket ajándékoznak, melyet az alapítványt segítő vállalkozások és magánemberek többszázezer forintos támogatásából vásárolnak. Háziorvosok és a gyermekosztály dolgozóinak ajánlásával ezúttal 120 gyermek kapott ajándékot. Dr. Baranyi Enikő lendülete ugyan még tart, ám szeretné, ha fiatal, pályakezdő orvosok is megéreznék az ajándékozás örömét.

– A gyermekgyógyász akkor végzi jól a feladatát, ha figyel a fiatalra és annak családjára is – mondta dr. Bárkovics Bonita. – A mindennapok során rengeteg örömet lehet kapni a gyermekektől, ami erőt ad a hivatásomhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!