Kultúra

2017.02.25. 20:47

Telet búcsúztattak a jelmezesek

Pacsa - Mesékből ismert figurák és egyéb fura alakok menetét láthatták, akik szombaton délután a kisváros központjában jártak. Harmadik alkalommal tartották meg a telet búcsúztató farsangi jelmezes felvonulást.

Arany Gábor

A telet jelképező kiszebábot az ördög és halál vitte a vesztőhelyére, ahová a Nőszirom egyesület cowboyai, a városvédők úttörői, valamint iskolás és óvodás tündérek, angyalok, no meg filmekből, mesékből ismert alakok kísérték.

Találkoztunk Piroskával és a farkassal, eljött Shrek és Fiona, (azaz Varga László és Varga-Kulcsár Barbara), Joker a Batmanből, (Horváth Eliot), de nem csak ő riogatta népet, a 2,5 éves Tóth Kada csontvázként vonult szökött rab apukája, Tóth Szabolcs kíséretében.

És talán semmi utalás nem volt abban, hogy dr. Benedek Karolina jegyző Szörnyella jelmezét öltötte magára, míg míg Kelemen Tamás polgármester fejőnőnek öltözött. Miután ellobbant a kiszebáb lángja, kezdődött a fánkok parádéja.

Ez alkalommal húszféle finomság került az asztalra, csak néhányat sorolunk fel: szalagos, csokis, forgács vagy csöröge, holland, spanyol, azaz csokis végű pálcika, és még sok más, érdekes formára szaggatottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!