Kultúra

2017.01.29. 13:25

Katonatalálkozót szervez

Zalaegerszeg - A sikeres év után nagyszabású terveket kovácsol a Zalaegerszegi Honvédklub Egyesület - a tavaszt hagyományteremtő szándékkal katonatalálkozóval kívánják köszönteni.

Fincza Zsuzsa

Stabilizálódott az anyagai helyzetük, a színes közösségi rendezvények - kirándulások, vetélkedők, előadások, bálok - mellett nagyobb hangsúlyt fektettek a honvéd hagyományok felelevenítésére, s ezt a tevékenységüket tovább kívánják erősíteni - hangsúlyozta az egyesület pénteken este tartott közgyűlésén Németh István, a civil szervezet májusban megválasztott új elnöke.

Felkutatják és méltó emléket állítanak a zalai honvéd hősöknek

Ennek értelmében felveszik a kapcsolatot a honvéd hagyományokat őrző szervezetekkel, népszerűsítik a hazaszereteten alapuló ünnepeket, s a katonaélethez kapcsolódó sport és egyéb versenyeket rendeznek. Március 4-i dátummal a valaha Zalaegerszegen szolgáltak részére katonatalálkozót szerveznek - jelenleg a részletek végső kidolgozásánál tart az egyesület vezetősége.

Balaicz Zoltán polgármester e nagyszabású terveiben is az önkormányzat támogatásáról biztosította a klubot, egyúttal segítségüket kérve Zalaegerszeg első írásos említésének 770. évfordulója tiszteletére rendezett események honvédelemmel, a magyarok dicső haditetteivel kapcsolatos ünnepségek méltó megtartásához.

Ehhez kapcsolódva Gondos Ferenc tiszteletbeli elnök javaslatára az egyesület elhatározta, hogy felkutatja és méltó emléket állít a zalai honvéd hősöknek és dicső katonai eseményeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!