Kultúra

2016.12.13. 08:14

A magyar kultúra 3. dél-zalai lovagja lesz Ernszt Katalin

Nagyrécse - A Magyar Kultúra Lovagja címet kap Ernszt Katalin kulturális menedzser és énekművész, az indoklás szerint Nagykanizsa és térsége, illetve Nagyrécse, valamint az Ausztráliában élő magyar közösségek kultúrájának fejlesztése érdekében végzett munkájáért.

Horváth-Balogh Attila

Az indoklásban az is olvasható: Nagykanizsa és a térség kultúrájának fejlődését hosszú éveken át a Honvédség Tiszti Klubjának éléről segítette. Majd egy pályázat útján 1997-ben Ausztráliába került, ahol 2006-ig koordinálta és inspirálta a kinti magyar kultúra folyamatait például hazafias események, nemzeti ünnepek szervezésével, rendezéssel, újságírással és énekkari, énekesi munkával.

Máig az American-Hungarian Panorama Magazin szerkesztőbizottságának, a Magyar Világtalálkozók vezetőségének a tagja, a Nagykanizsai Honvéd Kaszinóért Alapítvány örökös tiszteletbeli tagja, elismert előadó, énekművész, s végül, de nem utolsósorban: a közkedvelt nagyrécsei Ritmus Könnyűzenei Kórus karnagya. A Magyar Kultúra Lovagja címre a Panoráma Világklub terjesztette fel „A kultúrával végrehajtott nemzetegyesítő tevékenységéért”.

Dr. Tanka László, a Panoráma Világklub alapító elnöke adta át a meghívó levelet Ernszt Katalinnak a január 22-ei ünnepségre, amikoris megkapta a Magyar Kultúra Lovagja címet  Fotó: Hajóka Miklós

_ Természetesen, büszkeséggel tölt el, hogy olyan nagy nevek mellett lehetek én is a Magyar Kultúra Lovagja, mint Dr. Habsburg Ottó, Böjte Csaba, Tolcsvay Béla, Jókai Anna, Sütő András, Makovecz Imre, Sass Sylvia, Dr. Papp Lajos és sok más ismert híresség _ jelentette ki Ernszt Katalin. _ De ha a közvetlen környezetünkre gondolok, akkor az pedig külön jó érzés, hogy Lengyák István és Ludvig Zoltán után én lehetek a dél-zalai térségben harmadikként a Magyar Kultúra Lovagja.

Köszönöm a Panoráma Világklub elnökségének a felterjesztést, de úgy gondolom, hogy ez a különleges elismerés nemcsak a saját érdemem. Hálával köszönöm meg férjemnek, Nemere Lászlónak, valamint minden jelenlegi kollégámnak és munkatársamnak, kórustagjaimnak és velük együtt régi, kiváló kollégáimnak is, hogy tevékenységeink során mellettem álltak, támogattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!