Kultúra

2016.07.03. 14:20

A csábítás dalai - Először szólt opera a repertoárban

Zalaegerszeg - Ritka kulturális csemegében volt részük azoknak, akik szombaton este ellátogattak a Kvártélyházban ezekben a napokban zajló IV. ZA-KO Művészeti Fesztivál előadására.

Arany Horváth Zsuzsa

Fiordiligi (Kolonits Klára), Despina (Pálmai Anna) és Dorabella (Szolnoki Apollónia) éppen az vőlegényeik távollétében tanakodnak, engedjenek-e az új udvarlók csábításának. Fotó: Katona Tibor

A Tompa Gábor vezette nyári színházi fesztivál fővárosi partnere, a Manna Kulturális Egyesület ugyanis először hozott operát Zalaegerszegre, méghozzá egy friss bemutatót, a Katona József Színház művészei által színpadra állított Cosi fan tutte című Mozart-opera beavató stílusú verzióját. A csábításról, a hiábavaló ellenállásról szóló, a női (és persze), a férfi állhatatottság változékonyságát taglaló, humorba, áthallásokba áztatott szórakoztató történetet Göttinger Pál rendező kiegészítő magyarázatai hozták közel a közönséghez. Így a hosszú este nem mindennapi élményhez juttatta a zalaegerszegieket. A darabot Varga Donát, Cseh Antal, Kálid Artúr, Kolonits Klára, Szolnoki Apollónia és Pálma Anna előadásban láttuk. Vasárnap este ugyanitt a János Vitéz gyerekelőadás után Hernádi Judit színművész énekelt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!