Kultúra

2015.07.01. 09:49

Nyári Dienes-tábor - Kiállításuk a zalaszentbalázsi önkormányzatnál tekinthető meg

Zalaszentbalázs - Negyedik éve rendez tábort az általa vezetett kör tagjainak Dienes Gyula művésztanár. Az elmúlt napokat is együtt töltötték.

Magyar Hajnalka

Tavaly és az idén a zalaszentbalázsi sportpálya felújított, tágas öltözőépületében találtak otthonra az alkotók. A Dienes-kör kemény magja képviseltette magát, a nyolcadikos diáktól az érett generációkig.

- Gyönyörű kilátás nyílik a tájra, így készült több falukép és portré is, de az alkotótábor fő témája, mottója idén a Kámoni Arborétum volt - avat be Dienes Gyula. - Április végén ugyanis, eleget téve Csatári Lajos festőtársunk meghívásának ellátogattunk a Herényi Virágút kiállításra és virágvásárra, s egyúttal megnéztük a varázslatos arborétumot is. Az ott begyűjtött élmények, emlékek költöztek most át a vásznakra.

A háromnapos munkálkodás zárásaként a helyi önkormányzat épületének házasságkötő termében két hétig látogatható kiállítást rendeztek be friss és korábbi műveikből. A megnyitón levetítették a tábor életét bemutató fotósorozatot, majd a közönség szavazhatott az általa legérdekesebbnek tartott műre. A legtöbb szavazatot a bagolai Kalamász Réka velencei városképet ábrázoló olajfestménye kapta. Réka jelenleg a Kaposvári Zichy Mihály Művészeti Szakközépiskolában tanul, ruhatervező szakon.

- A három nap nagyon gyorsan elszállt, ennek ellenére a kiállításon közel 40 munkát sikerült felvonultatnunk - folytatja a kör vezetője. - A tábort helyi vállalkozók támogatják, ők ajándékba kapnak majd egy-egy festményt a kollekcióból.

Első sor: Tóth Viktória, Nagy Anita, Dienes Gyula, Bohár Éva, Kalamász Réka, Zafir Mari. Mögöttük Czakó Lászlóné, Komlósi Tímea, Wojtovicz Lajos, Bedő Antalné, Csatári Lajos és dr. Doba István. Fotó: Dienes-kör

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!