Kultúra

2015.03.16. 06:25

Gyalogos zarándoklat Mindszenty falujába

Zalaegerszeg - Ebben a tanévben is útjára indul a gyalogos zarándoklat Mindszenty József bíboros szülőfalujába.

Arany Horváth Zsuzsa

 

Mindszenty József Fotó: archív

A megyeszékhelyi általános iskola és gimnázium, kollégium a hagyományoknak megfelelően is várja a tanulókat, szülőket és érdeklődőket a Zalaegerszeg -Csehimindszent közti 40 kilométeres útvonal közös megtételére március 21-én, szombaton. A távhoz közelebbi állomásokon is lehet csatlakozni, de autóval is mehetnek az érdeklődők. A legtöbb résztvevővel érkező osztályközösség külön anyagi támogatást kap a szülői munkaközösségtől, amelyet osztálykirándulásra fordíthat.

A program szerint szombaton reggel hatkor indulnak a zarándokok az iskola udvaráról. Csatlakozási pont Pókaszepetk (kb 15 km), 11,30-kor, majd Bérbaltavár (kb 5,7 km) 14 órakor, vagy 15,30-kor a csehimindszenti játszótéren, ami már csak 1,5 km-re van a bíboros hercegprímás szülőházától. A szentmise 16,30-kor kezdődik, utána koszorúzásra kerül sor. Jelentkezni március 13-ig lehet a Mindszenty-iskolában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!