Kultúra

2014.11.14. 20:25

Interaktív tárlat - A látogató is részévé válik a műnek

Párbeszéd a vizualitás nyelvén – így foglalható össze a Keresztury VMK-ban pénteken megnyílt interaktív kiállítás lényege.

Magyar Hajnalka

A tárlaton videó installációk fogadják az érdeklődőket, amelyek a 2012 óta Lendván működő D’Clinic Studios nemzetközi programja keretében születtek. A koncepció lényege, hogy különböző művészeti ágakat képviselő alkotók 4 héten át együtt törekszenek közös műalkotást létrehozni. A kiállítás 10 projektet mutat be az elmúlt három év terméséből, a munkák 12 ország 20 művészének közreműködésével születtek. Mindegyik projekt interaktív feladat felkínálásával vonja be a szemlélőt, aki színezhet, táncolhat, hanganyagot rögzíthet, személyes beavatkozásával téve teljesebbé a művet. A kiállítótér tehát amolyan kísérleti játszótérré alakul.

Szabó Csenge és Csendes Petra az élő növényformálásból vette ki a részét a kiállításon (Fotó: Pezzetta Umberto)

A megnyitó keretében két alkotó – Torma Attila és Kruno Jośt – élőben is performanszt tartott, a zenét az amerikai Sky Disco szolgáltatta. Mivel az egyik projekt a fagylalt témáját dolgozta fel, a látogatók egy-egy gombóc erejéig e témába is belekóstolhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!