Kultúra

2013.11.05. 14:15

Jubileumi jazzünnep

Nagykanizsa - Idén negyven éves a kanizsai jazzfesztivál. A pénteki, illetve szombati koncertekről, a jubileumi programról a szervezők adtak tájékoztatást.

Papp Attila

Mint ahogy Farkas Tibor, a Kanizsa Kulturális Központ igazgatója fogalmazott: - a 40 éves nagykanizsai jazzfesztivál a megye egyik legjelentősebb kulturális rendezvénye. Már csak azért is, mert az elmúlt évtizedekben olyan világsztárok muzsikáltak a dél-zalai városban, mint Don Cherry, Art Farmer vagy Ray Brown. A szervezők ugyanakkor arra is nagy hangsúlyt fektettek, hogy az ifjú tehetségek is bemutatkozási lehetőséget kapjanak Kanizsán.

- Az idei program összeállításakor is odafigyeltünk erre a két fontos szempontra, így pénteken elsőként három kanizsai jazz zenész Sinkovics István, Kém Sándor, Kőfalvi Csaba kíséri majd a meghívott sztárvendéget Winand Gábort. Ezt követően a szintén kanizsai Gayer Mátyás és csapata lép színpadra, akik Jim Rotondival New York-i trombitással muzsikálnak - mondta Farkas Tibor.

- Sztárokból szombaton sem lesz hiány, elég csak a Ferenc Németh Triumph Projekt tagjait említeni. A keszthelyi születésű dob-fenomén, Németh Ferenc olyan csapattal Marcus Strickland, Kenny Werner, Matt Penman érkezik, akik világszínvonalat képviselnek. Szintén a szombati nap programjában kapott helyett a Bacsó-Juhász-Tálas Triád, akik a fiatal magyar jazz muzsikus generáció képviselői.

Mint elhangzott: pénteken és szombaton a koncerteket követően a Hotel Centrálban kerül sor az éjszakai jam sessionra, visszaidézve a műfaj aranykorának tartott 1970-es éveket, amikor még jófajta bárzene szólt a szórakozóhelyeken.

A jubileumi jazzfesztivál a hagyományoknak megfelelően pénteken 18 órakor az Életünk fotókiállítással veszi kezdetét.

A trombitás Jim Rotondi Fotó: augustaquirkstills.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!