Kultúra

2013.03.18. 18:13

Hóbor Eszter építészmérnök az 50 magyar tehetség között

A zalaegerszegi Hóbor Eszter építészmérnök ugyancsak bekerült az 50 fiatal magyar tehetség programba, amivel egy magazin akarja ráirányítani a figyelmet a kiemelkedően teljesítő ifjakra.

Magyar Hajnalka

Madák Zsuzsa, az egerszegi Hevesi Sándor Színház dramaturgja, valamint Székely Szilveszter kustánszegi származású táncművész mellett Hóbor Eszter építész is ott szerepel az 50 legérdemesebb között. A program kiválasztottjai  1373 jelölt közül kerültek ki, s fél éven át élvezhetik neves mentoraik támogató segítségét.

- A vőlegényem jelölt, egy ideig nem is tudtam róla - meséli Eszter, aki egyedüli építészmérnökként került a programba. Korábban is írt már róla lapunk, ugyanis vőlegényével közösen, építész létükre elindultak a magyar találmány, a gömböc kifestésére meghirdetett képzőművészeti pályázaton. Két munkájuk is bekerült a legjobb tíz közé, s még Kínában is láthatta a publikum.

Hóbor Eszter építészként az egyszerűséget, az egyenes vonalakat  és a letisztult szerkezeteket kedveli

Hóbor Eszter tanulmányait végig kitűnő eredménnyel végezte az egyetemen, számos díjat nyert, előadásokat tartott, publikált, építészeti terveivel több kiállításon részt vett. Cserediákként megfordult Németországban, Dániában, Japánban és Amerikában, gyakornokoskodott több neves nemzetközi cégnél. Fél évet áthallgatott a valenciai műszaki egyetemre, ahol művészettörténetet, várostervezést és aktrajzot is tanult. 2010 óta dolgozik az Art1st Design stúdióban (májusban adják át első középületüket, a Budapest Music Centert), emellett az építészmérnöki karon meghívott óraadóként angol és magyar nyelven oktat különféle tárgyakat.

- Az elmúlt évek során sokmindenbe belekóstoltam, így alapvetően azt várom a programtól, hogy segít a továbblépésben, a hangsúlyok kijelölésében - mondja. - Mostanra elértem az egyetem előtt kitűzött céljaimat, eljött az ideje, hogy új fókuszpontot találjak a karrieremhez. Ebben remélek segítséget mentoromtól, Bugár Csaba közgazdásztól, aki a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója.

A mentort elsősorban Eszter sokoldalúsága ragadta meg, ezért választotta őt. Már három alkalommal találkoztak, s a folytatás sem várat sokáig magára.

- Március végéig összeállítunk egy tervet a közös munkáról, alig várom. De már önmagában az is hatalmas segítség számomra, hogy megosztja velem az élettapasztalatát - halljuk Esztertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!