Kultúra

2013.01.16. 20:47

Griff Bábszínház: Csipike és Peti jön, a Bányavirág viszont megy

Zalaegerszeg - A Csipike, az óriás törpe című új darabról és a gazdálkodás gondjairól is szó esett szerdán a Griff Bábszínház sajtótájékoztatóján.

Magyar Hajnalka

Dr. Pinczés István igazgató elmondta, hogy bár végleges számokat csak februárban látnak majd, az már most  bizonyos, hogy a források szűkülése miatt a március 1-jére tervezett felnőtt előadás, a Bányavirág  elmarad.  Emiatt a többi bemutató, így a Peti a képtárban című zenés mozgásszínházi előadás, valamint a Hétalvó című japán bunraku bábjáték egyaránt a tervezettnél korábban kerül a közönség elé.

A Csipike, az óriás törpe című darabot  január 25-én mutatják be, Pénzes Csaba rendezésében. Fotó: Pezzetta Umberto

A bábszínház nehézségeit tetézi, hogy az az  1,4 millió forint, amit korábban nyertek két pályázaton, zárolásra került, s már remény sincs rá, hogy kifizetik. Csak remélni tudják, hogy a  drámapedagógiai foglalkozásokra nyert 700 ezer forinttal nem járnak ugyanígy.

A pénzszűke a közönség irányából is sújtja a bábszínházat, az óvodák, iskolák által megvásárolt bérletek száma mintegy 320-330-cal csökkent. A háttérinformációkból kitűnik: nem futja többre.

Remélik, hogy mindez nem nyomja rá a bélyegét a szakmai színvonalra, a májusi kecskeméti fesztiválra mindenesetre idén is beneveztek, A három deviáns című darabbal.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!