Kultúra

2012.09.11. 06:08

XX. századi képek a fotóalbumban

Lenti - Egy Európai Unió által támogatott, szlovén-magyar határ menti pályázati program keretében jelenik meg A XX. század történelmi hagyatékaiból címet viselő fotóalbum.

Gyuricza Ferenc

A kétnyelvű kiadvány szerkesztője és összeállítója Tantalics Béla helytörténész volt.  A hatvanoldalas kötet annak a Kézfogás a szlovén-magyar határon innen és túl elnevezésű pályázatnak a keretében lát napvilágot, amely a lenti Lámfalussy Sándor Szakközép- és Szakiskola vezetésével, a lendvai Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség közreműködésével valósul meg a térségben.

A pályázat során az együttműködő felek egyebek mellett a XX. század mikrotörténeti eseményeit térképezik fel. A négyszáz példányban kiadásra kerülő album tíz fejezetre osztottan tartalmaz száznál is több fényképet, illetve egyéb dokumentumokat, köztük olyanokat is, amelyeket korábban még sehol sem publikáltak. A képekhez a szerkesztő Tantalics Béla írt rövid ismertetőket.
 
A kiadványt - amelynek bemutatójára várhatóan szeptember 19-én kerül sor Lendván és Lentiben -, a jövőben akár oktatási segédeszközként is használhatják majd a pedagógusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!