Kultúra

2012.04.16. 18:15

Ádámok és Évák (képgaléria)

Háromszáznál is több diák vette birtokba a megyeszékhelyi Hevesi Sándor Színház színpadát: két előadással zárult hétfőn az Ádámok és Évák című projekt.

Péter Gyöngyi

A szolnoki kezdeményezés nyomán tavaly útnak indított programnak olyan nagy sikere volt, hogy idén is megrendeztük, mondta köszöntőjében Besenczi Árpád,  a házigazda teátrum igazgatója. A premier előtt Szemes Béla, az egerszegi polgármesteri hivatal középiskolai referense is szólt, beszédében felidézte a teátrumban bemutatott két Ruszt-rendezést is.
Madách Imre Az ember tragédiája című művét, iskolánként más-más színt, tehát idén is közösen vitték színre az ifjak: a munkában a teátrum művészei is segítették a tanulókat.

-  A főszerepeket elsősök játsszák, hogy ők is megmerítkezhessenek e miliőben  - mondta a kanizsai Piarista-iskola ifjainak mentora, Mihály Péter színművész, aki másfél éve dolgozik a dráma tagozatosokkal. A konstantinápolyi színben énekkar is szerepelt.

-  Már vártuk ezt a napot, tavaly is felléptünk  - mondta Kovács Kornélia és Kozári Lilla. A Páterdombi-iskola két diákja a prágai színben játszott, amúgy nézőtérítőként is ténykedik a teátrumban.

Az egerszegi zrínyisek, a Bajnóczy Zoltán pedagógus irányította műhely tagjai a római színt idézték meg: főként az újonnan csatlakozott színjátszók tehették próbára magukat.

- Úgy tűnik, várták a diákok a bemutatót, fontos lett ez a fajta játék az iskolásoknak  - összegzett Tompagábor Kornél, a program koordinátora, a teátrum művészeti munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!