Kultúra

2012.03.13. 18:59

Játékos formában idézték fel a múltat

A zalaegerszegi Apáczai ÁMK-ban az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról szóló megemlékezések idején hagyományos program a kedden immár tizenötödik alkalommal lezajlott esemény.

Hajdu Péter


A Kossuth katonája voltam című történelmi játék vezetője, Kelemen Gyula művelődésszervező elmondta: elsősorban az a céljuk e vetélkedővel, hogy a tanulók játékos formában találkozzanak a történelmi anyaggal, mégis hasznos, az iskolai tanulmányaikat kiegészítő plusz ismereteket kapjanak. A megyeszékhelyi iskolákból öt, egyenként három fős csapat mérte össze tudását a rendezvényen, amelynek sajátossága volt, hogy hangsúlyt helyezett a forradalmi kor zalai személyiségeinek ismeretére. Továbbá helyrajzi tudást is feltételezett, a városban található, a korhoz kapcsolódó szobrok, emléktáblák, sírhelyek felidézésével. Voltak vidám percek is a játék ügyességi részében, s mindenki nyert tudása gyarapodásával. Az első három helyezett ezen felül könyvutalványt is kapott. 

Sikeres zalai diákok dosszié itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!