Kultúra

2012.01.02. 07:37

Hévízen is csillag születhet: tehetségkutató versenyt indítanak

A Hévízi Színpad az új év elején útjára indítja a Hévízen is csillag születhet elnevezésű tehetségkutató versenyt, mely tavaly Keszthelyen is nagy sikerrel zajlott.

Sámel József

A szervezők hisznek abban, hogy az ismert és közkedvelt rendezvények mellett a hévízi versenyen sikerül olyan fiatalokat találni, akikre büszkék lehetnek. Régóta tapasztalják, hogy az ifjúság körében kedvelt művészeti ágazatokban kevés a lehetőség a bemutatkozásra, egyáltalán arra, hogy szakmai zsűri előtt megmutathassák tudásukat és arról véleményt, visszajelzést kaphassanak. Úgy gondolják, van igény az ilyen jellegű programokra, mert ezek lehetőséget biztosítanak, hogy a fiatalokat megerősítsék, jó úton haladnak és amit tesznek, az értékes, hasznos. Nem utolsósorban a program akár életpályát is elindíthat. Emellett fontos, hogy a tehetséges fiatalok saját lakóhelyükön, környezetükben ismertekké váljanak, őket a helyi kulturális életbe bevonják, ezzel is színesítve a kínálatot. Céla fiatalok közösséggé szervezése is.

A jelentkezés, egyetlen feltétele a 7-30 év közötti életkor, egyének és csoportok produkcióját egyaránt várják. A nevezők számától függően az elődöntőkre januárban és februárban, a döntőre március végén kerül sor. A zsűri tagjai garantálják a megfelelő színvonalú szakmaiságot, hiszen meghívták a rendezvényre Keresztes Ildikó rockénekesnőt, Bánfalvy Ágnes színművészt, Kicska László zenészt, az EDDA basszusgitárosát, Vincze Lilla énekesnőt, a Napoleon Boulevard énekesnőjét. A zsűri helyi szakemberei Halász Gábor, a Festetics György Művelődési Központ igazgatója és Tóthné Bogdán Ottília táncpedagógus, valamint Papp Gábor polgármester lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!