Kultúra

2011.10.20. 17:13

Világbajnokságra készülnek a gálások

Mértani pontossággal lerakott jelzőbóják segítik a munkacsarnok parkettjére lépőket. A Gála Társastáncklub Egyesület fiataljai vették birtokba a teret csütörtökön: világbajnokságra készülnek.

Péter Gyöngyi


A csapat nem költözött el a megyeszékhelyi Keresztury ÁMK legfelső emeletéről, ám a rangos megmérettetés előtt  szükség van arra, hogy időnként nagyobb térben is kipróbálják magukat.

Három szempár  ügyeli  a parketten gyakorlók  minden lépését: edzőjük, Babos Sándorné, Marcsi néni és Salamonné Kuzma Renáta táncpedagógus, táncmester az oldalvonal mellől  figyeli, ahogy Kuzma Péter karmesterként dirigál. Néhány hét van csak vissza az utazásig, december 1-jén szállnak buszra  a táncosok.
 
- Mivel áprilisban megnyertük a Formációs Táncok Magyar Bajnokságát, első helyezettként bennünket delegált a Magyar Tánc Sport Szakszövetség a formációs világbajnokságra, Litvániába. Először vagyunk címvédők, gyakorlatilag az egyesület megalakulása  óta azért dolgoztunk, hogy megszerezzük ezt a címet  -  idézte az előzményeket Kuzma Péter, az egerszegi Gála Társastáncklub Egyesület szakmai alelnöke, táncpedagógusa, táncmestere.
 Nyolc pár táncol majd, de tartalékként további két pár is készül a megmérettetésre. A kijutásukat, bíznak benne, az önkormányzat is  támogatja, reményüket erősíti, hogy pozitív visszajelzést kaptak.

A világbajnokság házigazdája Vilnius lesz, a táncosok december 3-án mérik össze tudásukat másik tizennyolc-húsz csapattal: hollandok, németek, osztrákok, csehek, angolok, mongolok és oroszok  egyaránt lesznek a riválisok között.

- Ezt megelőzően, november 20-án  részt veszünk az Ausztria Openen Bécsben, mely   találkozót elsősorban felkészülési versenynek szánjuk. Nem az eredmény számít, hanem az, hogy magunkhoz képest miként teljesítünk. Az ott mutatott produkciót elemezzük    - folytatta Péter.

Hamarosan vendéget is fogadnak: korábban már dolgoztak együtt a latin-amerikai táncok formációs kategóriájában a világ legnagyobb szaktekintélyének számító Roberto Albanesevel, november elején felesége, a szintén szaktekintély  Uta Albanese érkezik a Gálához, hogy csiszolja a világbajnokságra készülők tudását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!