Kultúra

2011.10.18. 02:28

Doyenek, fiatalok

Megyénk a hét végén Keszthelyen megnyílt Együtt című kiállítással csatlakozott az idén immár tizedik alkalommal megrendezett Magyar Festészet Napja programsorozathoz.

Magyar Hajnalka

Idén a Kárpát-medencei magyar festészet áll a középpontban, ennek jegyében szerveződött a Balatoni Múzeum tárlata is. Akárcsak a Magyar Nemzeti Galériában október 18. és november 6. között látható tárlat, amelynek címe: Nyitás a Kárpát-medencére, doyenek és fiatalok. A tárlat nem csak a kiteljesedett életművel rendelkező mesterek mellett a fiatal alkotók egy részét is bemutatja. A többnyire friss műveket felvonultató szemle az egykori országos tárlatok helyét is betölteni hivatott - tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Galéria. A tárlat valóságos stíluskavalkádot ígér: expresszionista, absztrakt, szürrealista, mágikus és hiperrealista irányzatok, valamint magánmitológiák egyaránt megjelennek.


 További zalai programok itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!