Kultúra

2011.08.23. 16:43

A tanárok is készülnek az iskolakezdésre

Tanévnyitó tájékoztató konferenciát tartott kedden a zalai pedagógusok számára a Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete a megyeházán.

Arany Horváth Zsuzsa

A nagy melegben is zsúfolásig telt a Deák-terem, hiszen az ágazatot érintő  változásokra minden érintett kíváncsi. Az egybegyűltek csalódottan vették tudomásul, hogy a közoktatási államtitkárságról az előzetes ígéretek ellenére most senki nem tudott eljönni, a tanácskozásra, mivel költségvetési megbeszélésen vettek részt.
A Nagy Kálmán megyegyűlési alelnök által megnyitott konferencia résztvevői hasznos információkat hallhattak Kalamár Mártától, a Zala Megyei Kormányhivatal újonnan felállt Oktatási Főosztályának vezetőjétől a szervezet leendő feladatairól, hatósági jogköreiről. Ezután Pácsonyi Imre projektmenedzser beszélt a Nyugat-dunántúli Regionális Hálózatkoordinációs Központ egy éves munkájáról, melynek TÁMOP-pályázat adott teret. Így vált lehetővé, hogy a régióban 600 intézménnyel kapcsolatba lépve gyűjtsék a mások számára is hasznosítható egyedi pedagógiai  ötleteket.
A zalai pedagógiai intézet feladatainak egy részét a fenntartó megyei önkormányzat döntése nyomán a Közép-dunántúli Regionális Pedagógiai Intézet veszi át, erről a vezető, Blazovicsné Varga Marianna beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!