Kultúra

2011.05.18. 18:13

Szimpatikus mutatvány - Nagykanizsa Város Vegyeskara musicalesttel lépett fel

Nagykanizsa vegyeskarának második musicalestjére került sor szombaton a HSMK-ban. Hajdu Sándorék elviszik a koncertet Zalaegerszegre is.

Horváth-Balogh Attila

A közel félszáz tagból álló csapat népszerű musicalekből adott elő slágereket a zalaegerszegi Happy Singersszel, Gerócs Éva énekessel, valamint a Kanizsa Big Band szólistáival kiegészülve. A műveket Hajdu Sándor karnagy hangszerelte, tanította be, s ő is dirigálja.

- Ez volt a második kísérletünk egy komplett musical estre - mondta érdeklődésünkre Hajdu Sándor. - Az elsőt tavaly tartottuk, s annyira sikeres lett, hogy már akkor döntöttünk a folytatásról. Mostani repertoárunkban napjaink musicaljeiből adunk elő olyan slágereket, amelyek alkalmasak arra, hogy vegyeskarra áthangszereljük őket: az est kínálata a Rómeó és Júliától a Fame-en át Az Operaház fantomjáig terjed. Az sem utolsó szempont, hogy a kar tagjai szeressék, másképp a mutatvány nem lesz szimpatikus a közönségnek.

Hajdu Sándor azt is hozzátette: fontos számára, hogy a kórus valóban éljen a színpadon, azaz ne csak eléneklője legyen egy-egy dalnak, hanem tevékeny interpretátora. Ezért igyekezett olyan műveket választani, melyeket mozgás nélkül nem lehet előadni.

A karnagy a közeli jövőről szólva elmondta, a műsort elviszik Zalaegerszegre is, ahol 28-án 18 órakor, a Zsinagógában lépnek a közönség elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!