Kultúra

2011.03.28. 17:18

Anyanyelvi verseny Pais Dezső tiszteletére

Pais Dezső nyelvészprofesszor tiszteletére rendszeresen megrendezik az anyanyelvi versenyt. Az idei programot hétfőn délután tartották a Landorhegyi iskolában.

Sinkovics Eta


Az ünnepélyes megnyitón a házigazda intézmény diákjai műsorral emlékeztek Pais Dezső nyelvészprofesszorra. A város- és városkörnyék 11 iskolája nevezett  a  versenyre. A 4.,  valamint az 5-6. és a 7-8. osztályosok helyesírási, nyelvtani és nyelvhelyességi feladatokban mérték össze tudásukat, de fogalmazási készségükről is számot adtak.

A negyedikesek közül első helyezett lett  Gergály Anna, a Petőfi-iskola diákja. Az  5-6. osztályosok kategóriájában   Hegyi Virág, a Dózsa-iskola tanulója végzett az élen, és ő vehette át a legjobb helyesírónak járó díjat is.  A 7-8. osztályosok közül Kámán Fruzsina, az  Eötvös-iskola  diákja lett a kategória győztese, és a legjobb helyesíró is. Az iskolák összesített versenyében a Dózsa lett az   I., II. a Liszt, III.  az Ady.

 

Sikeres zalai diákok dosszié itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!