Kultúra

2011.02.01. 19:16

80 év és egy zalai indulású életmű ünneplése

Szabó Ferenc teológus 1931-ben Kálócfán született, a Zrínyi-gimnáziumban érettségizett, majd az ELTE-n tanult. 1956-ban hagyta el az országot.

Arany Horváth Zsuzsa

Az idén nyolcvanesztendős szerzetes teológiai munkássága mellett a Vatikáni Rádió magyar nyelvű adásának a szerkesztőjeként is dolgozott évekig. Leuvenben folytatott rendi tanulmányokat, végül 1962-ben Belgiumban szentelték pappá, Párizsban szerzett teológiai doktorátust. 1992-ben tért haza, azóta folyóiratot alapított, s számos tanulmány és könyv megjelenése fűződik a nevéhez. Díjai közt szerepel a Táncsics Mihály-díj is, mely a magyar újságírókat ismeri el.

Zalai születésű jeles honfitársunk 80. születésnapját jelenlétében csütörtökön a Göcseji Múzeumban ünneplik tisztelői, ahol a Pannon Tükör szervezte műsorral idézik fel a gazdag életművet.



A Zala Megyei Önkormányzat és Zalaegerszeg város vezetése nevében is köszöntik, míg irodalmi munkásságát a Magyar Írószövetség tagjaként Szakolczay Lajos irodalomtörténész és Péntek Imre, a Pannon Tükör főszerkesztője elemzi. A programban fellép Kovács Olga és Urházy Gábor László, a Hevesi Sándor Színház két színművésze, valamint Karáth Anita költő-tanár is. Másnap, február 4-én 11 órakor az egykori iskolában, a Zrínyi Miklós Gimnázium klubjában várják az ünnepeltet és a vendégeit. Itt a középiskola növendékei lépnek fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!