Kultúra

2011.01.12. 10:33

Greenpeace: az új médiatörvény a környezetvédelemre is súlyosan káros hatással van

A Greenpeace kizárólag a saját szűken vett szakmai szempontjai szerint arra jutott, hogy az új médiatörvény a környezetvédelemre is súlyosan káros hatással van, mert a környezetvédelemnek szabad sajtóra van szüksége, ezt viszont sérti a médiatörvény koncepciója. A szervezet a jogszabály teljes elvetését követeli - olvasható az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

MTI

Vay Márton sajtószóvivő közölte: a rendszerváltás óta eltelt két évtizedben a hazai zöld szervezetek fontos tapasztalata, hogy a rossz döntések újragondolásának kikényszerítése lehetetlen volna a közvélemény nyomása nélkül.
   
A szervezet véleménye szerint a jogállami demokráciákban a médiára mint ellenőrző, független ellensúlyra van szükség, és a médiatörvény ezt ellehetetleníti a szerkesztőségek súlyos büntetésekkel való fenyegetetésével, az állami központi hírgyár kulcspozícióba helyezésével, vagy a háttérinformátorok kiadásának kötelezettségével.
   
A szóvivő úgy fogalmazott: minden eddigi kormánynak voltak olyan intézkedései, amelyeket elutasítottak, és függetlenségük, eltökéltségük megköveteli, hogy most se hallgassák el aggodalmaikat.

Ezek is érdekelhetik