Kultúra

2010.11.17. 03:25

Fólia került a beázó tetőre

Ideiglenes megoldásként fóliával borították a zalalövői tájház beázó tetejét. Az önkormányzat azon igyekszik, hogy előteremtse a szükséges önrészt a zsúpfedél teljes cseréjéhez.

Szabó Judit

Az idei esőzések nagyon megrongálták a tájház zsúptetejét. A műemlék épület veszélybe került, a falak penészesek, a kiállított tárgyak többször eláztak a rongyos tető miatt. Az önkormányzat tavaly négymillió forint pályázati támogatást nyert a zsúpfedél cseréjére a Nemzeti Kulturális Alapból, de a munka elvégzéséhez szükséges 2,7 millió forint önrészt eddig nem tudta előteremteni.

Pintér Antal önkormányzati képviselő a legutóbbi soros testületi ülésen elmondta: hogy mentsék az értékeket, fóliával borítják a ház tetejét. Ez ideiglenes megoldás, tájékoztatása szerint azonban tavasszal elkezdődhet a zsúpolás. Nagyon jól haladnak ugyanis az önrész előteremtését és a beruházás határidejének meghosszabbítását célzó tárgyalások. Konkrétumokat azonban csak a megállapodás aláírása után szeretne mondani, jelezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!