Kultúra

2010.09.21. 16:55

Guns n' Roses: Axl Rose Zágrábban lép fel

A horvát fővárosban, Zágrábban ad koncertet pénteken este a világ egyik leghíresebb rockzenekara, a Guns n' Roses. Az Axl Rose vezette formáció augusztusban kezdte meg európai turnéját.

Gyuricza Ferenc

A Guns n' Roses eddig két alkalommal lépett fel Magyarországon, illetve többször is szerepltek már a szomszédos Ausztriában, ám Zala megyéhez ilyen közel még sosem járt az 1985-ben létrehozott, s eddigi pályafutása során több, mint százmillió albumot eladott formáció. A zenekarban az alapítókat már csupán Axl Rose képviseli, társai a kilencvenes évek közepén elhagyták a csapatot. Az énekes ezt követően folyamatosan cserélte maga körül a zenészeket, mellette pedig 15 évet dolgozott azon a Chinese Democracy című új albumon, ami végül csak 2008-ban jelent meg.

A már inkább csak Axl Rose szólóprodukciójának tekinthető Guns n' Roses azóta folyamatosan turnézik. A pénteki zágrábi koncertre  miután a térségben a zenekarnak ez lesz az egyetlen fellépése  nemcsak Horvátországból, de a környező államokból is számos rajongót várnak. A zágrábi Arenában az a kanadai Danko Jones lesz az előzenekar, amely augusztusban a Szigeten is fellépett.


Tekintse meg az alábbi videókat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!